Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 1 oktober 2011

Höststämning

Dimma, höst, oktober. Ja, det är nu det. Bara 6 månader kvar. Ja, till 1 april.

Legendar är ett kraftfullt ord

Inte många förtjänar att kallas legendar, men en som jag tycker gör det lämnade tidigt i morse jordelivet. Sven Tumba, den störste av Sveriges hockeyhjältar genom tiderna. En riktig lirare i allt han företog sig.

Slut för i år

Förvisso är det 3 månader kvar av året men igår så genomförde jag årets sista gräsklippning och idag ska jag åka omkring på min elscooter och bara njuta.

Rosenbersån har fått sin rabatt omgrävd och breddad denna vecka så att rosorna ska få utrymme att växa sig ännu praktfullare nästa år. Dessutom underlättar den breddade rabatten för mig när jag klipper gräs. Ingen risk att jag skadar rosorna längre.

Gräsmattan på denna sida huset, ner mot stenmuren, var tidigare gles och torftig men efter några års omvårdnad så börjar den nu vara lika frodig som övriga gräsytor.

Växthuset har tjänast ut som måltidsrum för i år. Närmaste halvåret blir byggnaden till höger i bild i stället flitigt besökt. Där har vi nämligen vår vedbod.

Igår fick jag fått hjälp att spola av och rengöra klipparen som nu gått till vintervila. Om 7 ½ månad så är det dags igen.