Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 16 juni 2012

Maskintrubbel

Hjälp på väg.
Mitt favoritfordon.

Igår klippte jag gräs med min åkgräsklippare. När jag hade c:a 15 minuters klippning kvar, av totalt 2 ½ timme, så var bensinen slut. D hjälpte mig att tanka  och jag startade på nytt. När jag skulle köra vidare så hade jag ingen styrning, ratten gick bara runt, runt. Det visade sig att stålvajern till styrningen gått av. Aj, aj, aj. Det var bara att parkera, kliva av,  få elmoppen framkörd och börja fundera på hur problemet skulle lösas. Vad göra? Jo, som vanligt när maskinbekymmer uppstår eller service ska göras så ringer jag Sohlbergs i Fjugesta. Där får jag alltid ett trevligt bemötande och en utmärkt service. Så även denna gång. Redan efter helgen så kommer någon och byter till en ny vajer.

Innan haveriet.

När jag klippt  så började D  jobba med röjsågen. Lika bra att passa på när dagen bjuder på kanonväder. Efter en tids arbete så uppstod ett konstigt ljud i röjsågen och kort därefter så small det  till. Några delar av sågen behagade bara lossna och flyga sin väg. Som tur är utan personskador. Allt talar för inköp av en ny röjsåg.

Så kan det gå.

Var sak har sin tid

När jag började blogga , hösten 2008, så  skrev jag att jag tyckte om allt som Paulo Coelho skrivit. Det var sant då, men inte nu längre. Jag läste Alkemisten 2004 och blev helt fångad av han sätt att skriva. Jag har sedan läst  ytterligare 8 böcker av honom och gillat alla. Jag började för några dagar sedan läsa hans bok  Segraren står ensam som legat och väntat sedan februari, men mötte direkt motstånd. Efter bara 40 sidor så tyckte jag  att han bara  var omständlig i sitt skrivande, utan att komma nån vart, och lade boken ifrån mig. Jag kommer inte att fortsätta läsa den. I vart fall inte i närtid. Vad beror då denna min kursändring på? Antagligen hade jag helt andra behov 2004 jämfört med idag. Då var jag, bara 3 år efter min stroke, en sökande människa som fann tröst och framtidstro i Coelhos böcker.  Tack Paulo Coelho för att du gav mig vad jag då behövde.

Tröst och framtidstro behöver jag även idag, men inte på samma sätt. Därav min kursändring. Även min blogg kommer att påverkas av min kursändring, men det återkommer jag till i kommande inlägg.