Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 mars 2011

Charlie Sheen och Khadaffi

Rubricerade herrar dominerar nyhetsflödet i dessa dagar. Vad har dom gemensamt? Ja, tveklöst en övertro på sin egen förträfflighet. Av en sådan egenskap så följer av nödvändighet en lavin av svårbegripliga uttalanden.

Dom representerar samma typ av man. Den här manstypen är förvisso inte ny men ses sällan så "välutvecklad"? I vilket fall så skulle dom kunna göra en egen TV-serie som med fördel skulle kunna heta "Two half men". Det är ändå mycket, minst häften, som fattas dessa män. Eller kanske "Biggest brother" . Hur länge skulle dessa två figurer stå ut med varandra instängda i samma hus? Och vad skulle dom fördriva tiden med?

Sossecirkusen närmar sig finalnumret

Håkan Juholt som ny partiledare? Ja, i nuläget synes det troligt men jag tror inte för ett ögonblick att cirkusen är över. Några extranummer kommer säkert att presenteras. Om det blir en clown, lindansare eller akrobat återstår att se. Kanske kommer någon av dom stora elefanterna inklampande i manegen. Manegen som krattats av Ibrahim Baylan.

Carin Jämtin föreslås som ny partisekreterare. Varför lanseras inte hon som partiledare? Som vanligt är frågorna flera än svaren i sossecirkusen.