Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 16 april 2009

Åklagare förväntas också tänka

Nedan har vi två praktexempel på när samhällstjänstemän slutat tänka.
Av rädsla ? Av lättja ? Av dumhet ? Jag har inte svaret men tycker att något är fundamentalt fel när människor slutar tänka och bara hänvisar till lagstiftning och regelverk.

1. Åklagare Erik Schreiber i Jönköping lade ner åtalet om våldtäkt mot Sofie, 15, efter att hon tagit sitt liv kort tid innan hon skulle höras i rätten.

2. Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand i Gävle är beredd att åtala alla barnmorskor som skriver ut p-piller till flickor under 15 för medhjälp till våldtäkt.
– Jag läser lagen, säger han till Dagens Medicin.
Jag är medveten om att juridiken är snårig ibland men detta är väl ändå att göra det väl lätt för sig. Nu blir det kanske inte så lätt när denna typ av åklagararbete kommer till allmänhetens kännedom.
Jag tycker att det är pinsamt att höra dessa lagens företrädares inskränkta resonemang och papegojbeteende. Det kan väl inte vara så att man bara är ute efter personlig uppmärksamhet ?