Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 mars 2009

Travet kanske ändå har en framtid

I intervjuer med travfolk,( tränare, hästägare m fl), i dessa dagar så hörs mestadels jämmer och elände. Prispengarna är för små, skatterna för höga, beslut på central nivå korkade o s v. Det är därför befriande att få ta del av en hästägare och amatörtränare som ser andra värden i travsporten och som har förmåga att känna lycka i stunden.

Ett exempel på detta är Bengt G Wejshag, 67, amatörtränare på Axevalla vilket jag kan utläsa ur en intervju med honom då han idag har en av förhandsfavoriterna, Tjacke Gold, på V75.

- Jag har inte varit med så länge, jag tog min licens när jag var 55 år gammal. Innan det har jag jobbat mycket som domare i ishockey. Det mesta jag har gjort och varit med om är bara lyckliga stunder.
Han beskriver några av sina lyckligaste ögonblick så här:
-En klassiker är när jag har värmt Magnifik Girl under Elitloppshelgen. De har jag fått vara med om tre gånger med henne. Det går inte riktigt att beskriva känslan för andra, men man känner all förväntan som finns och publiken jublar när man åker förbi. Det är en av mina allra lyckligaste stunder som jag har varit med om.
Jag kan förstå honom. Tänk att en solig Elitloppsdag i maj få glida runt Solvallaovalen sittande bakom din egen älsklingshäst och få känna den klassiska Elitloppsstämningen skölja över dig från läktarna.
Nej, jag har inte Tjacke Gold med på mitt system.