Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 8 augusti 2017

Sommarfavoriter på skilda platser

Vi har en väldigt varierad kosthållning, men vissa rätter återkommer med osviklig precision.
Grekisk sallad är en återkommande sommarrätt hos oss. Det har tyvärr inte blivit så många i sommar eftersom jag varit ur slag under rätt lång tid. Nu när livsandarna återvänt försöker vi ta igen vad vi förlorat. När vi häromsistens  åt grekisk sallad i växthuset så var det oxå årets första med egna tomater. "Grekisk balkongtomat" och "Emmas gräsmattetomat"Den senare fanns med bland de fröer vi fick av Emma. En riktigt läcker tomat.
Alltid lika ljuvligt med grekisk sallad.
Med vederbörliga tillbehör förstås.

En annan sommarfavorit är sill och potatis, egenodlad förstås. När vi senast skulle äta det så hade vi planerat att inta måltiden under det gamla äppelträdet, men himlen öppnade sig plötsligt så D möblerade om i glasverandan och dukade där. En mycket trevlig matplats.
D har dukat i glasverandan.

Med dörren på glänt får vi in härlig, 
frisk sommarluft.

Ytterligare en favorit är smörrebröd (förekommer även under vinterhalvåret) som vi senast intog en solig dag på en helt ny måltidsplats.
Ibland får solen bestämma
måltidsplatsen.


Smörrebröd i solen. Mörkret i bakgrunden 
fanns inte där när jag fotade.