Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 21 oktober 2011

Ännu en olämplig läkare

En läkare i Västerbotten har försökt köpa sex i utbyte mot smärtstillande medicin. Alltför ofta dyker det upp läkare som på olika sätt visar sig olämpliga för läkaryrket.

Alltför sällan leder denna uppvisade olämplighet till åtgärder. Många tillåts ha kvar sin läkarlegitimation och fortsätta arbeta som om ingenting hänt. Jag ser
i Norrbottenskuriren
att i detta fall har den aktuelle läkaren idag sagts upp från sin nuvarande tjänst. Bra agerat tycker jag. Nu återstår att se hur Socialstyrelsen förfar med läkarens legitimation. Nog är väl denne läkare olämplig, vad tycker du?

Reinfelt och Billström med byxorna nere

Stasministern och migrationsministern försökte genom att föra in kostnadsskäl få folk att förstå varför t ex 91 åriga Ganna Chyzhevska inte kunde få stanna i Sverige.

Enligt migrationsminister Billström skulle det kosta miljarder med en friare anhöriginvandring. Och då får skola och sjukvård stå tillbaka, klev Fredrik Reinfelt in med för att styrka Billströms påstående.

Jag blir både förbannad och besviken på politiker som tvärsäkert uttalar sig och ger sken av att ha på fötterna när dom i verkligheten står där barfota med byxorna nere. Och blåljuger. Både korkat och fräckt.

Höstbilder

Här är några av de bilder som mött mig under det senaste dygnet.Utan att ens behöva gå ut så kan jag dagligen njuta av dessa vyer. Nu på morgonen en vackert blå himmel och en höstsol som smeker en prydligt gulnande björk. Trots höstmorgonen utstrålar bilden ändå värme.
Oxå nu på morgonen. Föga värme utstrålar det nu till vintervila gående växthuset. En kall natt har klädsamt frostat hela växthuset. Står jag på tå längs långsidan så kan jag kika in och minnas flydda och drömma om kommande sommarmåltider.
Igår var det en gråmulen höstdag. Jag behöver i alla fall inte tänka på att klippa gräsmattan om en vecka. Soffan i rosenbersån får oxå gå till vintervila nu i helgen.
Snart är "De blå bergen" där borta i horisonten snötäckta.

Grekland går bister vinter tillmötes

Så har då det grekiska parlamentet röstat ja till krispaketet.Nu väntar riktigt tuffa tider för Grekland och de där boende. Som vanligt är det vanligt folk, normal- och låginkomsttagarna som får ta den största smällen. Kan jag anta, eller är det som stundom nämnts att även de välbeställda nu kommer att få bidra.

Jag har förstått, bl. a. via svenska bloggare boende i Grekland, att situationen är synnerligen prekär och vardagen smått oförutsägbar. Det ramlar in beslut om nya skatter som ska betalas med kort varsel. Skatter som inte nödvändigtvis är relaterade till inkomst utan mera verkar tilltagna på en höft.

Tveklöst har mycket varit sjukt i det grekiska samhället under lång tid så nån gång måste rekylen komma och nu slår den till med full kraft.

I media framställs greken ofta som en fifflare, latmask och svartjobbare. Så enkelt är det förstås inte. Det största felet som grekerna gjort har varit att de stött och röstat på politiker som varit både inkompetenta och egotrippade. Sedan har dom fogat sig i det system som uppstått där just svartjobb och skattefusk varit "bärande" beståndsdelar. Alla har fått en del av kakan och ingen har varnat för att Grekland suttit på en tickande bomb.Det politiska etablissemanget har helt enkelt blåst det grekiska folket. Det är i alla fall den bild jag får ihop när jag följt utvecklingen.