Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 27 augusti 2012

Flyguppvisning


Flygkonster som denna var tyvärr bortom synhåll för oss.
I lördags var det flyguppvisning på Örebro flygplats. Vi som bor bara c:a 5 km, fågelvägen, därifrån hade förstås hoppats på lite häftiga händelser i skyn. Nu blev det inte så, då uppvisningen i huvudsak försiggick ovan flygplatsen och i annan riktning mot var vi bor. Hade vi inte fått en lapp i postlådan som förannonserade om flyguppvisningen så hade vi inte märkt av den. Men, vad gjorde det när vi hade barnbarnen Erik och Alice på besök. Vi hade en heldag tillsammans ute i trädgården och fick i alla fall lite flygplansmuller på köpet.  Vi avslutade i växthuset med en måltid som bestod av nyskördade grödor från trädgården.

Erik och Alice har bestämt att ha var sin favoritkompis. Alice har Nelson som sin favvokompis och Erik har Sigge.

Farmor, Nelson, Erik och Alice bedömde att "hästhagen" var en bra utsiktsplats för flyguppvisningen. Alice hjälper förstås till att hålla sin kompis koppel.

Sigge som annars aldrig lämnar tomten tyckte att det blev tråkigt att vara ensam hemma och kom stolt spatserande vägen ner mot hästhagen när jag mötte honom  med elmoppen.

När Sigge såg att Erik och jag var på väg hemåt så vände även han hemåt. Nu var han ju inte längre ensam.

Ett plan på  låg höjd var det enda ovanliga vi bjöds på.

För övrigt var det reguljärtrafik som dominerade.

Det finns ändå ingen flyguppvisning som kan mäta sig med
våra vackra björkars samspel med molnen.