Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 7 juli 2010

Solveig Ternström hoppar av - so what?

Solveig Ternström meddelar idag, på Centerns dag i Almedalen, att hon lämnar partiet. Hon valde rätt dag,om man så vill säga, men för övrigt borde hennes avhopp gå rätt spårlöst förbi.

Vad är hennes politiska gärning så här långt förutom att hon är en f d skådis som blivit riksdagsledamot. Jag känner i vart fall inte till några större politiska insatser från hennes sida så därför blir nog vare sig tomrummet efter henne eller effekten av avgången särskilt stor.

Detta hindrar dock inte att jag fortsatt tror att Centern kommer att ha stora problem framledes att överleva som ett etablerat parti. Om man inte hittar den ultimata partiledaren, men vem skulle det vara? Nåt att fundera över. För stunden har jag inget eget förslag.

Det får dock inte vara någon ur de nuvarande partileden eller någon just nu etablerad politiker. Nej, ett starkt namn med stark förankring i de folkliga leden tror jag kan bygga något bestående på den Centergrund som ändå finns. "För Sverige i tiden". Nej, det är ju redan upptaget. Ja, där ser du själv hur svårt det blir. Men du förstår vad jag menar, eller hur.

Starkt Littorin

Sven Otto Littorin har inte tillhört mina favoriter i den politiska sfären men icke desto mindre vill jag nu ge honom cred för att han avgår som arbetsmarknadsminister för f f a sina barns skull. Det är ändå människor av kött och blod vi behöver i politiken , inte bara karriärsugna medelmåttor.
Ersättaren, den mediokre migrationsministern Tobias Billström, har mycket att bevisa innan han fyller denna ministerkostym. Men ok, han får en chans till.

Gudrun Schymans brasa, inte särskilt het

Vad gör hon inte för att få uppmärksamhet. Gudrun Schyman börjar bli allt mera desperat vartefter åren går och hennes förmåga att fängsla omgivningen avtar. Pengabrasan i Visby är ett gott bevis på detta.
Bättre borde hon väl kunna, den dansanta vänsterpinuppan. Har hon bara inte velat förstå att hon är ifrånsprungen av tiden. Det här pengaeldandet liknar mera ett tilltag av Ung Vänster men där platsar inte Gudrun Schyman längre, vare sig ålders- eller åsiktsmässigt.