Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 7 september 2010

Valet avgjort

Nej då, det här är inget försök att vara synsk och förutspå valresultatet den 19 september.
Vad jag menar är att valet är klart för min del. Jag förtidsröstade igår i Biblioteket i Fjugesta. Oerhört smidigt och välordnat, t o m för mig som ju kräver en enkel och okomplicerad miljö för att kunna ta mig fram. Dessutom sköttes förtidsröstningen av trevlig och serviceminded personal. Varför förvånade detta inte mig? Nej, det är ju Lekebergs kommun och då brukar det alltid vara välordnat.


Hur jag lade min röst? Ja, det blev inte riktigt som jag tidigare tänkt med röst på olika partier i de olika valen. Nej, samma parti fick min röst i såväl riksdags- landstings- som kommunalvalet.

Varför ? Ja, helt enkelt för att det partiet har grundvärderingar som jag kan dela. Sedan är det förstås så att jag inte heller delar detta partis mening i alla frågor. Inget märkligt med detta. Förväntar man sig hela tiden det ideala tillståndet, då är risken uppenbar att man förblir väntande och glömmer bort att ens göra de nödvändiga vägvalen.