Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 25 november 2009

Maud Olofsson, partiledare - för vad ?

Centerpartiet krymper så sakteliga, allt i takt med att Maud Olofsson blåser upp sig allt mera. Så går det när ett parti har en ledare som är så innerligt mediakåt och självcentrerad att detta får gå före visioner och ideer.

Finns idag någon politiskt fråga som bär C-prägel ? Nej, och det ultimata sveket med kovändningen i kärnkraftsfrågan gör att idag ses Centerpartiet enbart som en M-lakej som gör allt bara för att få vara med och sola sig i glansen.

Vattnet har nu också runnit ur badtunnan i Högfors så inte heller denna Alliansskapande händelse anno 2004 går längre att rida på.

Jag undrar hur veteraner som Thorbjörn Fälldin, Karin Söder och Olof Johansson känner sig en dag som denna.

Nära att Öppet Hus blev inställt

I fjol hade vi Öppet Hus för alla våra grannar i Södra Folkavi den 2:a advent. Så har vi också planerat i år men så nära det var att vi fått ställa in. I söndags när vi skulle åka runt och lägga inbjudan i postlådorna så upptäckte vi att det droppade vatten från taket nere i hallen. Vattenläcka, vattenskada - hemska tanke. Nödgas vi att riva innertaket eller vad ? Har nu haft rörmokare på plats och en liten läcka i en koppling hittades. Så gynnsamt placerad och lätt åtgärdad att vi inte behöver riva taket. Alltid något. Dessutom visade sig att vår just nu dåliga vattentillförsel beror på en icke fungerande hydropress. En ny är nu beställd och ska installeras snarast. Vi får hålla tummarna för att den upptäckta vattenläckan är den enda och och problemet därmed ur världen. Rörmokaren ska göra en ny kontroll vid hydropressbytet.

Sammantaget gör detta att vi ändå känner oss trygga med att ha vårt Öppet Hus som planerat den 2:a advent. Inbjudan kommer förstås något sent. Inträffar inget oförutsett ska den finnas i postlådan senast på lördag och vi hoppas på att få se alla våra grannar som gäster den 2:a advent.