Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 1 maj 2014

Diverse underhåll

April har i år varit en särskilt intensiv månad då vi prickat av listan med diverse underhållsåtgärder på fastigheten. Somliga nödvändiga, andra mera önskvärda förändringar.   

Vi har lyckats väldigt bra med att knyta goda hantverkar- och servicekontakter sedan vi flyttade hit ut vilket är en väldig trygghet när något som kräver expertkunskap ska göras. För oss är detta särskilt viktigt eftersom jag inte klarar några fysiska insatser och D har fullt upp med allt övrigt som behöver göras och underhållas. Vi gjorde ett misstag med den snickare vi anlitade förra sommaren för att installera vår nya pool, men honom gjorde vi oss av med innan det hann gå för långt. Det är historia nu och nu blickar vi fram emot en lång, skön sommar.

Inte något år sedan vi 2008 flyttade hit har vi något år legat så väl framme i sommarförberedelserna  som i år. 1 maj och allt avbockat på "attgöralistan". Det känns riktigt bra.
Rörmokaren här för nyinstallationer i badrum.
 
Där kommer leverans av 4 kbm gårdsgrus
till den övre parkeringen.
 
Hallonhäcken är rensad och har fått nya stöd.
Det bäddar för kommande goda skördar. 
 
 
Så mycket bättre det blev med mera gårdsgrus.
 
Ny utomhusdusch för heta sommardagar.
Sigge smyger omkring och kollar vad som händer.
Härlig vårrabatt under "mitt" köksfönster.