Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 13 november 2011

Novemberpussel

Tänk att det är samma himmel där ovanför trädkronan. Samma himmel som stundom kan vara så intensivt blå och av sol flödande.

Äntligen, efter tre månaders idog träning !

Du som läser min blogg vet kanske att vi för en tid sedan köpte en Jeep Patriot. Avgörande skälet var att vi ville ha fyrhjulsdrivet när så behövs här ute på landet. En som inte blev lika förtjust som D och jag var Nelson som bara inte ville åka Jeep.

D har tränat och tränat men icke. Nu har emellertid förtrollningen släppt och den gångna veckan har Nelson åkt med D till och från jobbet varje dag.

Lösningen visade sig ligga i mat och hunger. Nelson fick mindre mat än vanligt på kvällen och ingen mat på morgonen innan avfärd till jobbet. D värmde sedan goda köttbullar som hon hade som lockelse inne i bilen. Och se, plötsligt så studsade han in i skuffen. Nu får vi köra med köttbullar en tid så hoppas vi att Nelson efter en tid hoppar in i bilen lika obesvärat som förr och utan läckerheter som lockar.

En stor eloge till D som visat ett oerhört tålamod och aldrig givit upp träningen där hela tiden belöning varit ledstjärnan. Ja, en stor eloge oxå till Nelson förstås.