Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 28 maj 2012

Övernattande gäster


Vår gäststuga.

I helgen hade vi goda vänner på besök. Dom övernattade i gäststugan. Självklart hade D iordningställt gäststugan på ett välkomnande sätt. Gäster ska gärna känna sig både välkomna och bortskämda på Getingstorp. I växthuset avnjöt vi en god måltid. Här kommer några interiörbilder från gäststugan.
Varsågod, sitt ner och ta en piccolo mousserande.


En äkta "pålandet-bukett" med 
syréner och löjtnantshjärtan.

Vy från "övervåningen".

Marulk med pommes duchesse, vitvinssås,
broccoli och körsbärstomater.
Över detta ett pudrat täcke parmesan.
D bjöd, som alltid, på en utsökt middag.


Utepremiär

Ska jag våga? undrar Sigge.
Sigge vågade sig i helgen ut på egen hand. Vi lät ytterdörren stå öppen och efter moget övervägande så gick han en sväng i trädgården innan han gick in i tryggheten igen. Det känns bra att han kommit så här långt för då behöver vi inte tänka på att bevaka alla dörrar och fönster som vi i sommarvärmen ibland gärna vill öppna och låta sommarvinden svepa genom huset.

Med matte , husse och Nelson i närheten så 
tar Sigge språnget ut i det okända.

Tack Katarina!


Tack Katarina med bloggen kattasfikarum för att du uppmärksammar min blogg. Det är fascinerande  att få följa ditt imponerande skolprojekt på Filippinerna och fantastiskt att via dina resor få vidga mina vyer.  Roligt om min positiva livssyn smittar av sig. Positivt tänkande är något vi aldrig kan få för mycket av.

Liebster Blog Award är skapad för att lyfta fram bloggar med 200 prenumeranter eller färre.

In order to accept the award, the recipient will:
1. Thank the person who gave you the award.
2. Link back to that person’s blog.
3. Copy and paste the award to your blog.
4. Present the award to 3-5 blogs of 200 followers or less that you feel deserve this recognition.
5. Let those blogs know by leaving them a comment.
 

Jag skickar en Liebster Blog Award till 3 bloggar som jag med stor behållning  läser. Gemensamt för dessa tre är att de skrivs av svenskar boende i utlandet vilket vidgar min kunskap om och ökar min förståelse för vad som försiggår utanför Sveriges gränser. Eftersom jag numera inte kan resa så tillfredsställer dessa bloggar dessutom delar av mina kvarvarande resedrömmar.

Marina på Kreta som på ett personligt och kärleksfullt sätt beskriver sin tillvaro som olivbonde på Kreta. Tack vare bloggen så är jag numera oxå konsument av Marinas himmelskt goda olivolja.

Marina i Singapore som givit mig en inblick i en helt främmande kultur och dessutom fått mig förstå att det inte är någon förlust att det inte blivit något av min ungdomsdröm om en Singapore Sling på Raffles.

Anna och Jan i Portugal som på ett medryckande  sätt berättar om sitt liv som "nybyggare" i Portugal. Med en härlig mix av allvar, lust och humor beskriver dom sitt inträde i den portugisiska vardagen.