Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 9 april 2015

Konsten att komma överens med sig själv

Mystisk rubrik? Ja, det beror väl på vilken associationsbana du väljer att ge dig in på. 

Min vänstra kroppshalva lever sedan 14 år tillbaka sitt alldeles egna liv och har sagt upp bekantskapen med de delar av hjärnan som jag själv fortfarande styr över. Detta medför bl. a. att när jag sover riktigt tungt och bra så vaknar jag som om jag vore överkörd av en ångvält. Då gäller det att "tala vänligt" med vänstersidan och låta den så sakteliga komma in i dagsrytmen på sina egna villkor. 

Idag är en sån dag som börjat med en strid mellan mina olika sinnen och kroppsdelar. Ett bra sätt att bara låta striden ebba ut är att jag sätter mig vid datorn och försöker komma på dagens blogginlägg. Även om dagens inlägg handlar just om striden som jag vill ska ebba ut så fungerar det. Efter nån timma har livsandarna återvänt och alla mina beståndsdelar har kommit överens om att vi i god samarbetsanda ska ta oss igenom även denna dag.

Vill jag ytterligare bidra till ännu en njutbar dag så kan jag titta ut och ta några bilder och tänka på vad som är i antågande just nu. T ex har D och jag planerat för årets grillpremiär till helgen och då oxå årets första växthusmåltid. Den kommer att bestå av grillad tonfisk med nåt spännande tillbehör. Sådana tankar blidkar det mesta.
Grillen står och väntar på att träda i tjänst.

Härligt  blir det med årets första måltid i växthuset.