Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 23 januari 2010

Mat och trädgård i TV börjar bli uttjatat

Skrotade travgalan på TV igår och såg i stället för första gången på en ny brittisk trädgårdsserie, Värdshusträdgården. Innehållsdeklarationen lät spännande:
- Baksidan till krogen the Pot Kiln börjar visserligen att växa men i dag hämtas rabarber och sallad från Rytons ekologiska trädgård. Lunchen som serveras kommer helt från Mikes trädgård.

Innehållsdeklarationen var också allt som var spännande. Programmet i sig en katastrof, snuttifierat och osammanhängande. Möjligen en behållning för programledaren, men inte för mig som tittare.

Mat- och trädgårdsprogram väller ut ur rutan numera men programkoncepten har tyvärr tagit slut för länge sedan.
Dessutom, när det gäller trädgårdsprogram så förstår jag inte varför de inte kommer från svenska trädgårdar. Trädgårdsodling är ju ändå klimatberoende och man vill gärna själv försöka sig på att odla det man ser.
Därutöver så finns en grundläggande skillnad mellan t ex brittiskt och svenskt trädgårdstänk. I UK synes man ha trädgårdar för att andra ska imponeras, i Sverige har vi trädgården för vår egen njutning. I vart fall är det så för mig.