Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 9 juni 2015

Slut innan det börjat?

Stödet behövs än mera efter VM-premiären.
När fotbolls-VM spelas i Kanada så får vi stå ut med att matcherna spelas på för oss olämpliga tider med TV-sändningar mitt i natten.  Besvärande förstås, men nu när sommaren anlänt så behöver ju inte matcherna kollidera med varma härliga sommardagar. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Igår kväll tittade jag förstås på Sveriges match mot Nigeria. Snacka om besvikelse. Sverige får ändå vara nöjda med en poäng då de inte var värda att vinna. Nigeria var bättre . Snabbare, bättre med boll, ja  helt enkelt det bättre laget. Sverige verkade däremot vara rädda för bollen, ingen av spelarna vågade lugna upp spelet och vårda bollen, det blev mest hafs och slafs av premiären. Inte ens  lagets s k stjärnor, Schelin, Seger, Fischer, Asllani,  förmådde komma upp i normal förmåga. De var osynliga, tröga i steget och  ovän med bollen.

I kommentarerna efter matchen så ser jag att många vill skylla på konstgräset och det påstås att halva svenska laget drabbades av kramp. Visst är konstgräs en styggelse, men nu finns det ju och måste på något sätt behärskas. Annars får det väl spelas både gräs-VM och konstgräs-VM vilket inte låter särskilt realistiskt. Men, vem vet vad FIFA kan hitta på.

Med USA som motståndare i nästa match så kan VM vara över  för Sverige på lördag. Men, allt kan hända, bollen är rund, hoppet är det sista som... och f f a, Sverige kan bättre. Mycket bättre. Upp till bevis!