Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 24 september 2010

Valet liknar allt mera en fars

Slarv, slarv och åter slarv. Ja, det är ingen hejd på de pinsamheter som dyker upp i efterdyningarna av valet.

Så här ser ju tillvaron ut, allt handhas av människor och oaktat regelverk så kan misstag alltid göras. Förutom allt slarv som synes ha förekommit så reses nu också röster mot brister i det svenska valsystemet.

Nu suger väl också massmedia ut allt ur valets efterdyningar så fan kanske målas på väggen i onödan. Debatten bidrar inte till att skapa stabilitet i det redan svajande politiska läge som föreligger.

Det är bara att vänta och se. Nu får också Valprövningsnämnden något att göra. Kul för dom.

...och det mesta är sig likt

Igår kväll fick Teresa Lewis en dödlig injektion när hon avrättades i Greensville Correctional Center i Virginia, USA.

Så var det med det. Vaknar Virginia och USA upp till ett bättre samhälle idag? Innebär denna avrättning att brottsligheten i Virginia och USA kommer att minska? Det tror jag inte för ett ögonblick. Det mesta kommer att vara sig likt. Vilken effekt har då en avrättning. Ja, den tillfredsställer förstås det primitiva hämndbegär som människor kan bära på. Men därutöver................

Cyprianus tillskrivs följande i sammanhanget adekvata påstående:
- Världen dryper av blod. När en enskild person mördar, är det ett brott. När ett helt folk gör det, blir det dygd.
Smaka på den du.

Högklackat och annat gångbart

Viktig forskningsstudie ? Nej, inte särskilt. Forskare vid Northumbria University i Newcastle i nordöstra England har studerat hur män reagerar på kvinnor i högklackat. Det visar sig att män inte alls reagerar. Har vi män helt tappat greppet eller?
Är det viktigt att män uppkärksammar om kvinnor går i högklackat eller ej. Ja, kanske för kvinnorna och skoindustrin.

Om jag själv är uppmärksam på kvinnors skor?
Ja, även på mäns skor eftersom jag anser att skorna säger väldigt mycket om personen.

Jag var själv lite av ett skofreak i mitt tidigare liv och hade ett ansenligt skoförråd. För en man betraktades det nog snarast som extremt. Numera är det förrådet reducerat till noll eftersom jag idag inte kan bära skor på min vänstra fot. Jag får nöja mig med fårskinnstofflor. Har dock hittat en snygg (ja,ja) modell med riktig sula, tillverkade i Nya Zeeland. Idag får funktion gå före utseende.