Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 19 mars 2015

Det här med etiketter

En annan typ av etikett. Det klassiska
mellanölet från min barndoms hemtrakter.
Sent omsider, efter 6 ½ års bloggande, inser jag att jag använt alldeles för många etiketter i min blogg. Dessutom ofta etiketter som är mera till för mig själv än för att underlätta för dig som läsare. Illa. Bra är ändå att jag kom på det själv innan någon av mina läsare påtalade debaclet.  
Jag har nu givit mig i kast med att redigera etikettlistan som visade sig bestå av hela 6000 etiketter. Jag har idag rensat bort 10% och ska rensa bort flera. Det torde ta nån dag eftersom det är ett rätt grannlaga arbete. Eftersom etiketterna är så många så har jag lagt etikettlistan längst ner på sidan vilket innebär att du som läsare måste scrolla ner  på sidan  innan du kommer till listan. Jag har minskat antalet inlägg på sidan till max 3 så behöver du inte scrolla så långt innan du kommer till etikettlistan.

Vid etikettredigeringen så roade jag mig med att  klicka på några etiketter och kunde med ens se hur jag själv svänger i vad jag tycker i olika frågor när jag läste de olika inläggen som var inlagda med något års mellanrum. Jag som tycker att jag vet vad jag vill och förestår en  klar och tydlig linje. Den villfarelsen togs jag nu snabbt ur. Denna nya insikt får mig att fundera ett varv till. Ska jag t ex ta bort alla namn som jag har som etiketter eller..... ? Namn på politiker, idrottsmän, författare, vetenskapsmän, journalister, debattörer, skådespelare etc.

Jag tror nämligen att jag f f a svänger i min uppfattning om just personer, mycket förstås beroende på att personerna jag skriver om själva svänger rätt friskt i  sitt tyckande. Å andra sidan, är det nåt fel i att ändra uppfattning? Nej, det är det förstås inte, bara jag vet varför jag ändrade mig. Jag vill inte bara vara en åsiktsvindflöjel.

Har jag målat in mig i ett hörn nu? Ett  sätt att inte komma på mig själv med att inte vara den jag tror att jag är  kan förstås vara att inte blogga alls, men det  har jag ingen lust med. Jag får i stället se det som så att mitt bloggande kan vara en bra väg till ökad självkännedom och självinsikt. Se där, då kom det ytterligare nåt bra ur mitt etikettredigerande.