Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 26 februari 2015

Trohet kostar - Våga byta!

Att jämföra försäkringskostnader mellan olika bolag kan löna sig. Vi har naturligtvis vår hund Nelson och vår katt Sigge försäkrade. Lång tid har vi levt i  villfarelsen att Agria Djurförsäkring är det bästa försäkringsbolaget för djur  även ur kostnadssynpunkt. När vi nyligen fick fakturor för båda inför kommande år så tyckte vi dock att premien antagit alltför höga höjder. Utan någon annan förklaring än naturlig prisuppgång så var premien för Nelson höjd med över 1000:-. Även Sigges premie hade skenat i höjden.
D satte igång en grundlig jämförelse med en handfull andra försäkringsbolag och snart hade hon hittat likvärdiga försäkringar i Folksam för både Nelson och Sigge till en betydligt lägre kostnad. Det innebar att Nelson försäkringskostnad sänktes med 40% och Sigges med 60%. Självklart bytte vi genast försäkringsbolag för båda.


Vi har som kunder en tendens att vara alltför trogna mot f f a  banker och försäkringsbolag. En trohet som kostar i längden. Jag har på senare år lagt  tid på att vara mera kritisk, krävande och uppmärksam vilket inneburit att jag bytt bank från Nordea(efter 40 år som kund) till Handelsbanken  och försäkringsbolag vid två tillfällen. Från If till Länsförsäkringar och nu från Agria till Folksam för våra husdjur. Tills vidare har vi villa-hemförsäkring och bilförsäkring kvar i Länsförsäkringar. Men bara så länge de sköter sig.

Mitt missnöje med försäkringsbolagen har rört sig om oskälig höjning av premier medan missnöjet med Nordea mest berodde på urusel/total avsaknad av kundservice. Jag har inte i efterhand ångrat något av mina byten.