Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 augusti 2010

Bra förslag av SF i målkameradebatten

Låt fjärdedomaren titta på tv-bilder direkt efter aktuell händelse. Det tycker jag låter som ett bra förslag. Fjärdedomaren finns ju redan och TV-bilder finns att tillgå. Hellre denna lösning än att ha två ytterligare måldomare eller målkameror. Dessutom inga tillkommande kostnader. Det måste vara bättre att använda sig av redan befintliga och väl kända resurser än att tillskapa ett helt nytt system

Major Björklund kör vidare på disciplinlinjen

Skriv in skolk i betygen är skolminister Jan Björklunds senaste påfund för att visa handlingskraft i syfte att förbättra den svenska skolan och elevernas studieresultat.

Hjälper detta? Nej, inte som en isolerad åtgärd. Det viktigaste måste vara att de vuxna som finns i skolan tar sitt ansvar och uppmärksammar elever med problem. Skolkar du har du problem. Med vad ? Ja, det kan vara i skolan, i hemmet eller annat som du inte klarar av att lösa på egen hand. Att då i efterhand ha x antal skolktimmar inskrivna i betyget är knappast till hjälp.

Självklart är det inte ok att skolka men det måste till lösningsinriktade åtgärder för att komma till rätta med skolket. En första åtgärd när elever skolkar är att läraren pratar såväl med eleven som med elevens föräldrar. Då kan man ha något att stå på för att gå vidare och hitta en lösning.

Major Björklund !: LEDIGA!

Innovativ sjukvård

Läser om mannen som tröttnade på att vänta på vård och sydde sig själv. Till råga på allt blir han polisanmäld. Otack är världens lön.

Vart kan detta leda? Ja, kanske någon sparsam landstingspolitiker ser möjligheter till rationaliseringar så att vi likt på bensinmacken kan mötas av en GDS-hall nästa gång vi nödgas besöka akuten. När du anländer till mottagningen så är skylten " Ta en kölapp och sitt ner och vänta" utbytt mot "Ställ dig i kön eller "Gör Det Själv" !

korkad målgest

Jag har svårt att begripa när målskyttar i fotboll firar med att slita av sig tröjan. Detta trots att det alltid renderar gult kort/varning. Igår var det en Trelleborgsspelare som genom ett tröjryck såg till att bli avstängd i nästa match. Varför tillåter tränarna detta ofog att fortsätta? Bättre kontroll på sina känslor bör elitspelare i fotboll ha.