Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 14 februari 2009

Fredag den 13:e följd av Alla Hjärtans Dag

Det är snabba omkastningar. Igår fredagen den 13:e, idag Alla Hjärtans Dag. Gårdagen förlöpte utan minsta missöde. Avslutade dagen med den fascinerande filmen "De edsvurna". Detta efter en middag som vi äter några gånger per år. Smörrebröd med tillbehör vilket minner oss om våra många besök i en av våra favoritstäder, Köpenhamn. Med en gammeldansk till så är man snabbt förflyttad till Ströget och Nyhavn.

I morse fick Darlingen en bok i Alla Hjärtans Dags-gåva. Den heter "Utomhusprojekt: husägarens stora handbok". Den kommer väl till pass nu när vi vårt andra år här ute på landet skall lägga krutet på att designa tomten. Det första året har krafterna lagts på in- och utvändig uppfräschning av bostadshus och övriga byggnader.Vi hade lagt upp en 4-årsplan för detta men allt är klart innan det första året gått. Härligt att kunna överträffa sig själv utan att för ett ögonblick ha känt vare sig tvång eller stress, bara glädje.

Bildresultat för alla hjärtans dagVi har fått kontakt med en tjej som är utbildad trädgårdsdesigner och som skall hjälpa oss att "tänka rätt" i våra planer. Grundtanken är att tomten skall bestå av många olika "rum" anpassade till att vistas i vid olika tillfällen och begivenheter. Minsann känner jag inte en doft av vår när jag skriver detta. Vilken härlig start på Alla Hjärtans Dag.

Dagens middag:
förrätt: saint agur, salami och päron på en tunn skiva grovt fullkornsbröd. varmrätt: heta tigeräkor med ris.
dessert: chokladmousse med hasselnötter.
Måltidsdryck ännu inte bestämd men det lutar åt rött - vitt - calvados.