Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 6 mars 2012

Rätt eller fel? Vem avgör det?Läser en artikel i Sv D om att det i Singapore  planeras ett beslut som ska ge landets hembiträden ledigt  en dag i veckan. Alltså, jobba bara sex i stället för sju dagar i veckan.
I samma tidning läser jag om vad som lockar väljarna hos  Rick Santorum som strider  för att bli republikanernas presidentkandidat.
Vad vill jag då ha sagt med detta? Inte mera än att det ser olika ut på olika platser i världen. Sedan skulle jag nu kunna ondgöra mig över detta men i stället inser jag ännu en gång att Sverige  inte är världens medelpunkt där allt är rätt och riktigt medan det på andra håll i världen försiggår en massa tokigheter. Visst kan vi ha olika åsikter men att kalla detta rätt eller fel är oftast att gå ett steg för långt.
Risken finns förstås att jag i något kommande blogginlägg kommer att glömma bort den insikt jag nu ger uttryck för. Det får väl då förklaras med att ingen människa är ofelbar. Alla gör vi våra misstag. Förhoppningsvis lär vi oss av dessa.