Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 16 december 2015

Måndagsinlädgg på onsdag

Så kan det bli i julbrådskan. Inte för att jag ansätts av nån dylik, men ändå. Att det här inlägget publiceras idag i stället för i måndags har dock ingen som helst betydelse för hur livet fortsatt ska levas. 

Så här inför jul så har D mycket att pyssla med, massor att förbereda. Förutom att julstämning ska skapas på Getingstorp så ska Julafton förberedas. Julafton som vi alltid firar här på Getingstorp tillsammans med våra närmaste. Det brukar innebära att vi är mellan 12 - 20 personer vid julbordet. 

 Därför försöker D hitta lite enklare maträtter att göra till våra middagar just nu. Det gäller ju att använda tiden väl. I fredags bjöd D på en het köttfärspirog, med quornfärs då förstås. Den var supergod och rejält hot. 

 Julklappar då? Såna köper vi bara till barn och barnbarn och dom blev klara i god tid så det krävs inga desperata måsteköp så här i sista stund.En ängel hör förstås julen till.

Jens, Josef och Jonke huserar
som sig bör i Bergslagskaminen
.

Och julgranen i glasverandan.
Het quornfärspirog. Hot, hot, hot.

Luciafirandet inskränkte sig till att titta 
på TV-lussandet.
Så här juligt har Sigge vid sin matplats.