Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 14 mars 2017

Vindkraft - en miljöfara?

Ibland läser jag en tidningsartikel i förbifarten utan större engagemang just då. Men, likafullt så sätter sig det lästa fast i minnet och dyker återkommande upp i mina tankar. För några veckor sedan läste jag en artikel som ställde frågor kring vindkraftens utbyggnad, framtid och påverkan på miljön.
Bildresultat för vindkraftsnurror
Hur ser det ut här om 25 år tro?

Jag har inte riktigt kunna släppa frågorna om vad som händer när vindkraftsnurrorna efter 25 år gjort sitt och inte längre levererar. Ska snurrorna stå kvar ute i markerna som fallfärdiga minnesmärken över vår omsorg om miljön eller kommer de att nogsamt och ansvarsfullt nedmonteras och miljön återställas av de som då äger anläggningarna? Jag antar att vindkraftsparkerna kommer att byta ägare ett antal gånger under sin livstid.  Ägare där  för flertalet vinstintresset väger tyngre än miljöintresset. 
Vad händer? Jag bara undrar.

PS Detta inlägg är oxå ett bra exempel på hur bloggen kan användas för att lätta på trycket i minnesbanken. Ett sätt att "skriva av sig".