Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 maj 2010

INTE-minister Tomas Bodström

Ett intellektuellt lågvattenmärke av rang står att läsa på Tomas Bodströms blogg Bodströmsamhället idag.
Han vill införa en ny dimension i politiken. I stället för att tala om vad man ska göra så ska de politiska partierna tala om vad man INTE ska göra. Detta är en strategi han använder f f a när han talar med skolungdomar. Varför det?
En ministerkandidat med dylika tankar tilltalar i vart fall INTE mig.

Landstinget , hallå, hallå !

Nej, rubriken handlar inte om svårighet att komma fram på telefon utan om de uppgifter som framkommit om hur landstingen luras på hundratals miljoner till följd av bluffakturor från privata vårdgivare.

Ja, skojare finns överallt, även i denna värld, men hur står det till med landstingens internkontroll är frågan jag ställer mig. Frågan än mera motiverad av det faktum att detta bluffakturerande lär ha varit känt i några år.

Vad hjälper det om vården förbättras, operationsköerna kortas och patientsäkerheten stärks om Landstingen okontrollerat låter pengar flöda ut ur systemet på detta sätt.
Skärpning !

Politisk hybris

- "nio av tio tjänar på vår budget som dessutom är finansierad till sista kronan" skriver Tomas Bodström på sin blogg, Bodströmsamhället.
Hos mig framkallar ett dylikt, av förhävelse färgat, påstående enbart misstänksamhet och genast påminns jag om att vi nu från politiker av allsköns färg de närmaste nitton veckorna kommer att överösas av diverse överbud. Mera färgade av hybris och desperation än av sanning och information.

Jag som just börjat njuta som bäst av våren.