Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 7 augusti 2009

Buddha på rymmen



Vår katt Buddha brukar vid tjänlig väderlek gå ut på morgonen vid 6-tiden när matte och Nelson går och hämtar tidningen. När sedan matte och Nelson åkt till jobb på hunddagis så brukar det inte ta lång stund innan han står på trappan, jamar och vill in. Icke så idag. Jag blir så klart orolig och åker runt på min elmoppe och letar och ropar. Inte en skymt av Buddha förrän jag kl. 12.26 ser honom slött spatserande vid drivbänkarna utanför växthuset.Totalt nonchalerande den oro hans ovanligt långa utevaro skapat.När vi möts så har han den där underbart obesvärade minen påkopplad som bara en katt kan ha.
- Skulle jag ha orsakat någon form av problem ? Omöjligt :-)!

Var han varit kommer han säkert inte att avslöja. Det kan vara nyttigt för framtiden att invagga husse i lite osäkerhet.Ja, matte också för hon har förstås fått ett sms från husse om denna uppskakande händelse. Hon fick förstås ett sms också när han var tryggt hemma igen. Buddha räknar nog kallt med några extra bonusgodbitar de närmaste dagarna. Det får han så klart.

Hårdare granskning när kvinnor gör fel ?

Anita Bråkenhielm, fd landshövding i Kalmar län, tycker jag har en del intressanta aspekter i en debattartikel i Sv D. F d Gotlandslandshövdingen Marianne Samuelsson klantade förvisso till det ordentligt för sig och blev alltför insnärjd för att sitta kvar men icke desto mindre tycker jag att rubricerade fråga är adekvat att ställa. Dessutom tycker jag att tjänstemannen som gjorde den hemliga inspelningen kommit för lindrigt undan. Han ( för det är väl en man ) framställs i debatten snarast som modig och rättrådig. I mina ögon en skitstövel och ynkrygg. Hur skulle våra arbetsplatser se ut om inspelningar av interna möten blev vanligt förekommande ? Det skulle kunna leda till att inga möten hålls och inga tjänstemän tillåts delta i beslutsprocessen. Chefen skulle ta alla beslut rakt av. Är det ett önskvärt scenario ? Nej, det tycker inte jag heller.