Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 februari 2016

Återställning av TV-box


Trevligt att kunna se morgonnyheterna igen.
Extra trevligt då Donald Trump besegrades i Iowa.

Det här med TV:n har jag tjatat om de senaste veckan efter vår övergång till fiber. Jag har irriterat mig på att det måste göras en
återställning av TV-boxen varje gång jag slår på TV:n. Att det irriterar mig beror förstås på att jag inte klarar av att göra återställningen själv utan behöver hjälp. 

Att börja varje morgon med att vara vara irriterad går inte an så efter att nu i en veckas tid på egen hand och med hjälp av försökt lösa  problemet så var det igår dags för Viasats support igen. Det visade sig att problemet inte är okänt. 

De nya boxarna har en inbyggd energisparfunktion som gör att de är trögstartade. Denna funktion kunde dock kopplas bort genom  c:a 25 olika knapptryckningar som jag lotsades igenom av supporten. Denne kille lika trevlig, tillmötesgående och kunnig som alla synes vara på Viasatsupporten. Visst, nu är jag nöjd med att det fungerar igen, men om nu detta problem är väl känt så borde kanske en information följa med boxen så att kunden på egen hand kan lösa problemet omgående. Ett tips bara. Nåväl, viktigast är att det nu fungerar vilket det faktiskt gjorde nu på morgonen.