Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 31 juli 2018

Två gånger

Lite trolsk är allt denna morgon.
Sånt får man uppleva om man går upp kl. 4.
Det sägs att en gång är ingen gång. Två gånger kan inte påstås vara mycket mera även om det är dubbelt så mycket. Vad kan jag mena med denna kryptiska början på inlägget?
Jo, kommen till juli månads sista dag så kan jag inte undgå att titta i backspegeln. Och vad ser jag där? Jo, denna sommar har vi hoittills klippt gräset två gånger,  grillat två gånger och ätit en måltid i växthuset två gånger. De två gånger vi grillade. Tala om ovanlig sommar.

Har det då varit en dålig sommar? Nej, det vill jag absolut inte påstå.
Vi har t. ex. ätit ett stort antal måltider under det gamla äppelträdet. Måltider som oftast slutat först vid midnatt. Såna där kvällar som jag brukar kalla magiska. 
Så här har det sett ut när de magiska kvällarna
varit till ända.


Jag har fått uppleva många tidiga mornar när naturen bjudit mig på många nya upplevelser. Förvisso upplevda genom ett öppet fönster, men ändå. Sommaren har oxå bjudit på många andra både överraskande och positiva upplevelser, men det ska jag inte närmare gå in på här.  Sedan ska jag så klart inte glömma att det varit ett fotbolls-VM där Sverige gjorde bra ifrån sig. 
Dessutom, sommaren är långt ifrån slut. Vi har en månad framför oss som innehåller både kräftor och surströmming. Välkommen augusti!