Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 december 2015

En dag på landet

.
Två ggr/år kommer denna lastbil och slamsuger
avloppsbrunnen.
Igår var det dags för mitt månatliga besök hos min frisör Ida i Fjugesta. Jag vill så klart vara nyfriserad till jul. 

Under mitt frisörbesök så passade D på att besöka biblioteket för att låna några böcker. Böcker om trakten där vi bor. D går just nu en studiecirkel  där man följer utvecklingen från 1700-talet och framåt.  Det blir spännande att se hur länge Getingstorp funnits och vilka som bott här före oss. 
För att kunna forska på egen hand har vi köpt ett abonnemang på Riksarkivet där massor av uppgifter finns lagrade. Jag har börjat söka så smått och det är riktigt spännande. Efter helgerna ska D och jag göra en större gemensam ansats  och grotta ner oss i Getingstorps historia.

På hemväg åkte vi som brukligt till Berga gård för att inhandla ägg. Extra många nu inför alla helger. Honung köper vi oxå där. Den är ett måste till vårt frukostte.


Så kan en dag på landet te sig  veckan före jul.  Föga upphetsande för dig där ute i den stora världen, men fullt tillräckligt för mig.