Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 6 april 2010

Trav är en riskfylld sport

Det har varit alltför tätt mellan olyckorna i travloppen på sistone.
Jim Frick har ännu inte vaknat till medvetande efter olyckan på Solvalla för snart en månad sedan.

I söndags på Klosterskogen i Norge hade ett antal kuskar, bl. a. Björn Goop och Lutfi Kolgjini, tumme med Fru Fortuna när dom lyckades undgå svårare skador efter en mycket otäck olycka.

Idag var det dags igen då unghäststjärnan Red Hot Dynamite med kusken Jorma Kontio på Syndbyholm var inblandad i ännu en otäck händelse.

Det verkar dock vara segt virke i kuskarna som oförväget snabbt svingar sig upp i sulkyn igen. Kanske lika bra det innan dom börjar fundera på vad som skulle kunna hända i värsta fall. För det är väl inte så illa att dom försöker uppehålla någon form av machobild av travkusken och av det skälet dumdristigt kastar sig in i leken igen. Personligen tycker jag att det skulle vara mera ansvarsfullt att göra en kort paus från tävlandet. Både för den egna hälsan och för travsporten.

Med tanke på den senaste tidens händelser så tycker jag att säkerhetsdebatten i travsverige varit förvånansvärt nedtonad . Det blir ett kort inlägg om olyckorna i någon av de dagliga TV-travsändningarna och sedan verkar de flesta inte bry sig. Jag själv som trav - och spelintresserad får en lätt fadd smak i munnen av den lågmälda debatten. Är det bara pengar det handlar om ?

Jo visst, jag hoppas också på storvinsten men jag kan ändå inte låta bli att bry mig.