Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 8 december 2016

Klockrent 1

Bildresultat för bullseye + dart
Där satt den!

Ibland så läser jag om händelser där personer på ett elegant, fyndigt och välfunnet sätt lyckas ta udden av nedlåtande kritik/uttalanden de utsatts för. Dessa välfunna repliker vill jag gärna sprida vidare under rubriken Klockrent som fortsättningsvis kommer att dyka upp då och då i min blogg. 
Först ut under rubriken är följande:

Häromdagen läste jag om hur Tyskland efter att ha vunnit över San Marino i VM-kvalet i fotboll med 8-0 genom stjärnan Thomas Müller uttalade sig föraktfullt om sina motståndare. 


Det kom senare en replik på detta uttalande från Alan Gasperoni, talesman för San Marinos olympiska kommitté, där han i 10 punkter försöker rättfärdiga att även matcher som denna har sitt berättigande i fotbollsvärlden. Jag tycker att han, speciellt med den snygga avslutningen i punkt nr. 10, fick in en välfunnen fullträff på tyskarna:  ”Matchen hjälper mig också att förstå att även om ni klär er vackrast av alla i era Adidas-uniformer så kommer ni ändå alltid vara de som har vita sockor i era sandaler.” 
Touché!