Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 november 2010

Krystat av kungen

Pressträffen vid kungens älgjakt på Halle- och Hunneberg kryddades denna gång av att kungen också skulle uttala sig om den bok som intimt beskriver kungens leverne för många år sedan.
Jag kan inte påstå att det blev något lyckat framträdande utan mest lite krystat svammel om älgjakten och kungens viktiga arbete för övrigt. Det hade nog varit bättre om han inte lovat uttala sig alls om boken. Jag kan bara tycka att han har förbannat dåliga rådgivare och nog också själv överskattar sin förmåga att gjuta olja på vågorna. Det blev snarast mera bränsle på brasan.

Det bästa kungen kan göra här näst är att säga:
- Jag har nu läst boken, alla blad är vända, och finner den inte värd att kommentera ytterligare.

Polisen, hallå, hallå !

Den gångna helgens bomhot/terrorhot mot Göteborg kan ha fått Polisen att tappa greppet då det nu synes möjligt att något gripande skett av misstag, eller i vart fall på ett mycket mera våldsamt sätt än vad som kan försvaras. Synnerligen allvarligt om så skett.

Visst är det skrämmande med bomb- och terrorhot men det räcker väl om den vanlige medborgaren blir byxis. Av Polisen måste vi kunna kräva mera. Polisen har ju i allt större omfattning inrättat specialenheter för olika typer av brott. Så även på detta område kan jag anta. För dylika uppdrag krävs rimligen särskild utbildning så väl som personlig lämplighet. Det är ju inte så lyckat om man skickar den cyklande kvarterspolisen för att hantera bomb- och terrorhot.