Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 20 januari 2016

Magisk vinterdag med teknikstrul

Solen borrade sig igenom träden igår.
Igår var det en sån där magisk vinterdag. Det tyckte både D och jag även om jag bara upplevde den från insidan. Då förstår du oxå att dessa foton är tagna av D. Min dag igår gick helt i tekniktrasslets tecken. På morgonen när jag går upp så där vid 6-tiden så brukar jag göra ett nyhetssvep på TV. Så ock igår morse. Tyvärr var rutan lika svart som den natt som föregått morgonen. Jag testade de åtgärder jag klarar av med en hand och fick sedan hjälp av D med ytterligare återställningsåtgärder. Inget hjälpte dock.
Getingstorp i vinterskrud.
Då återstod en kontakt med Viasats support som jag gärna ger credit för att de alltid är hjälpsamma och tar tid på sig för att hjälpa mig. Dock fick vi ge upp och det återstod bara att konstatera att boxen till TV:n kraschat. Efter en stunds funderande och en god julklapp till lunch så bestämde jag mig för att få till stånd en övergång till fiber som vi sedan en månad har i huset. Det har liksom inte varit läge att pyssla med sånt under helgerna som varit.


Birdie nam nam får påfyllning
flera gånger om dagen  nu.

Det innebar att nästa samtal gick till Telias support där vi har vårt nuvarande bredband. Dom har idag oxå en mycket bra support fjärran från den snorkiga och kundovänliga de hade för så där 6-8 år sedan. Nu är dom ett föredöme i kundbemötande och hjälpsamhet. Visst är det roligt när det går i den riktningen. Efter noggrann genomgång av alternativen så landade vi i att vår fiber aktiveras på måndag. All tillkommande utrustning så som trådlös router, nytt modem etc skickas omgående till oss och kostar inget Jag fick  oxå till stånd en bra deal när det gäller månadskostnaden för bredbandet.


Den här vyn älskar jag även sommartid.

När det var klart så var det dags för Viasat igen då jag ville att de ska lägga om nuvarande kanalutbud från parabol till fiber. Även här gick det smidigt och jag fick till stånd en bra deal. Sammantaget så blev det 20% billigare än våra nuvarande abonnemang. Detta trots, eller tack vare, att vi redan är kunder. Sånt gillar jag.

För att vara säkra på att komma igång med allt det nya så har vi försäkrat oss om tekniksupport av Marcus som efter helgen kommer och hjälper oss med nödvändiga installationer och inställningar. Det känns tryggt.

Där inne i idet trycker Sigge och jag .

Det är förstås lite surt att vara utan TV i en vecka, men värre motgångar har jag mött så jag klarar nog av även detta. TV-beroendet gäller bara mig, D hinner knappt med att titta på TV, och får väl ses som förklarligt eftersom jag, i vart fall vintertid, tillbringar nästan all tid innanför husets fyra väggar.
Just nu minus 20° där ute.
Som sagt, Sigge är inne och trycker.