Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 november 2011

Zlatan väcker känslor

I sin bok "Jag är Zlatan Ibrahimovic" så kommer den gode Zlatan med ett antal "avslöjanden".Inget speciellt upprörande som jag ser det av vad som hittills är känt. men oj vad sportmedia redan vältrar sig i dessa "avslöjanden". Somliga kommer att tycka att Zlatan är modig som vågar tala ut, andra att han beter sig som en omogen snorunge.

Så är det ofta med upphöjda personer. Dom väcker starka känslor som ger uttryck för de mest divergerande åsikter.

Zlatan har därmed nått sina mål med boken;
- att han själv får säga sanningen
- att se till att boken får maximal uppmärksamhet och därmed säljs i rekordupplagor

Greklandskänsla

Mycket handlar om Grekland i dessa dagar. Igår var jag så påverkad av det pågående grekiska dramat att jag kände sug efter nåt traditionellt grekiskt att äta. Som starter blev det tzatziki och "grekbröd". Därefter en grekisk sallad. Denna gång gjord på köpta grönsaker då det mesta i trädgårdens drivbänkar är passé. För att ändå få känna av de egna grödorna så klippte D över persilja direkt från den egna trädgården. Till detta drack vi förstås Retsina.
Vi tillhör den lilla skara som älskar Retsina. Detta vin tycker jag ska drickas ur ett traditionellt och enkelt dricksglas. Här passar inte tunna, tjusiga vinglas.

Under måltiden kom jag att undra hur Marinas oliver skulle smaka i salladen.