Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 26 augusti 2019

Stora Alby

Att jag är intresserad av travsport och spel på hästar har säkert framgått av ett antal inlägg genom åren. D som har mångårig egen erfarenhet av ridhästar har hängt på mitt travintresse. 

I förra veckan  var D på besök på travanläggningen Stora Alby i Upplands Väsby. Där har jag aldrig varit så det var intressant att få berättat för mig hur besöket var och hur det var att träffa travtränarna Stig H Johansson och Svante Båth.  Stig H har med ålderns rätt dragit ner på sin tränarrörelse och har nu bara ett 20-tal hästar i träning. Svante Båth däremot är mitt uppe i tränarkarriären och har nästan 200 hästar i träning. 

D hade bara positiva intryck med sig från besöket. Det D särskilt fastnade för var öppenheten från Stig H och Svante Båth när dom beskrev verksamheten och att även om travsporten omsätter mycket stora pengar så talade dom  i första hand om hästarnas väl och ve.  I ett internationellt perspektiv så vågar jag påstå att Sverige ligger i topp när det gäller djurhållning inom travsporten. 
Många sporter kan nog ha en hel del att lära av travsporten så att allt inte bara handlar om pengar.
Ingen tvekan om vem som huserar här.
Stig H Johansson. Sveriges mest framgångsrike
travtränare genom tiderna.


Svante Båth,  den mest framgångsrike
unghästtränaren i Sverige.

Ordning och reda i stallet.
En riktig snygging.

Ännu en stilig häst.

Den här lille krabaten är mest med som
kompis och sällskap till travarna.