Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 14 maj 2015

Varning för gröna bilder

Jag tänker på dig som återkommande läser min blogg och kanske börjar tröttna på inlägg om mina gräsklippningsvedermödor. Här kommer nämligen mera. Jag avslutade idag vad jag igår påbörjade och här nedan ser du en del av resultatet.

Det brukar i normalfallet ta 2½ timme att klippa gräset, men den här gången tog det 1½ timme igår + 2 timmar idag. Totalt 3 ½ timme. Tidsutdräkten berodde inte på mig eller klipparen utan  på det långa, feta, frodiga gräset. Som förstås ställde nya krav på mig och klipparen så helt oskyldiga till tidsutdräkten var vi nog inte. Det krävdes t o m en extra tankning. De du!


Där , i mitt köksfönster, kan jag sitta och njuta av mina efterlängtade
 vedermödor.
Där satte D bl. a. potatis igår. Amandine, Penelope och Rocket.Där satt den!

 Äntligen! Så här glad är jag när det är dags
för gräsklippning?

Igår var det utlovat skurar vid lunchtid och därför hade jag planerat att skjuta upp min gräsklippningspremiär till idag. Men, eftersom gårdagsförmiddagens väderlek var grästorkningsbefrämjande så kunde jag inte stilla mig. Vid lunchtid äntrade jag min Stiga åkgräsklippare och påbörjade klippningen. Det var en ren njutning att komma igång och resultatet var en ren fröjd för ögat. Efter 1½ timma kom dock mörka moln och avbröt mitt lustfyllda arbete. Jag fick nöja mig med att ha klippt utanför grinden och en av gräsmattorna framför huset.

När himlen öppnade sig så satt jag ändå nöjd och blöt på klipparen och kände att jag nog även i år kommer att klara av min enda riktiga trädgårdssyssla. Nöjd och glad körde jag in "den gula" i garaget och kände mig omåttligt privilegierad som hade c:a 2 timmars gräsklippning kvar till idag.

Idag så ska jag avsluta årets gräsklippningspremiär  och Getingstorp kommer då att vara klätt i sin vackraste skrud. De närmaste dagarna ska jag sedan bara glida runt och ta del av det lyckorus som tillfällen som dessa framkallar hos mig. På söndag avslutas detta med en grekisk födelsedagsfest med familjen här hemma eftersom jag då fyller 65 år. Hoppas att du får en riktigt skön långhelg!
Så har jag då satt mig tillrätta vid ratten.

Nu ligger maskrosorna pyrt till.

Jag börjar utanför grinden.

Det kommer att bli många vändor innan det är klart.

Tjockt och frodigt.

Mera tjockt och frodigt.

Nelson har bäddat ner sig i det oklippta gräset.

Skillnad på oklippt och nyklippt, eller hur?

Här kommer regnet igen, då vill både jag och Nelson in.