Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 29 september 2011

Trädgården förbereds för vintervila


Så är då den tiden kommen när det obevekligen är så att sommaren är slut och sena måltider i växthuset inte längre är att tänka på. Ja, inte i år vill säga, men nästa år så är det dags igen. Det är härligt att alltid kunna hitta motivationsskapande faktorer.
Denna vecka har vi hjälp med de fysiskt krävande höstsysslorna. Själv åker jag mest omkring på elmoppen och pekar och instruerar och njuter ju mera vinterförberedd trädgården ter sig.

Röjsågen har sett till att frigöra stemuren så att jag , när jag i helgen gör årets sista gräsklippning, kan köra riktigt nära och trädgården kommer då att te sig som allra mest välansad.

Lite grävarbete hör förstås hösten till. Här är det häcken nedanför växthuset som fått en rymligare bädd att växa i. Att med spade gräva en enkel rabatt tillhör de sysslor jag saknar allra mest att inte längre kunna göra. I min krafts dagar älskade jag kroppsarbete.

Att se vad som ska/kan göras men själv inte kunna göra det är tveklöst en av de största avigsidorna med att vara handikappad. Jag kan dock tänka, fundera, planera och skissa på kommande projekt och fiffiga lösningar i trädgården. Detta i sin tur leder till många livgivande samtal mellan D och mig. Extra livgivande eftersom D oftast ligger ett antal steg före mig när det gäller planer och projekt. Jag kan väl påstå att det jag tappat i fysisk rörlighet, det har jag i motsvarande omfattning tillägnat mig i mental och intellektuell rörlighet. Så sammantaget är min tillvaro inte sämre än förr, den är minst lika bra eller t o m bättre.
Poolen, inte speciellt saknad av någon, kläs i vinterskrud.Min elbil kommer förstås till stor nytta i trädgårdsarbetet.

Sverige står sig starkt

Om man mäter ett lands rykte bland 42.000 tillfrågade över hela världen så kommer Sverige på andra plats efter Kanada. Detta enligt den internationella organisationen Reputation Institute som har rankat 50 länder.

Finns då något särskilt intressant med denna mätning? Ja, utifrån dagens situation så är det månne bl. a. att Grekland placerar sig före USA.

Att Sverige tappat förstaplatsen sedan den senaste mätningen ska väl inte tas alltför allvarligt.

Det ska bli intressant att se om det slås några politiska mynt av denna undersökning.

Reputation Institute
= Ryktesinstitutet låter inte alltför förtroendeingivande. Säger man i stället Anseendeinstitutet så låter det genast bättre. Kom sedan inte och säg att val av ord inte är viktigt.