Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 april 2012

En enkel torsdagmiddag

D:s underbart goda olivsoppa.
Dagens middag må ha varit enkel men ändå unik då jag har aldrig tidigare ätit olivsoppa. D har ännu en gång överraskat mig med en kulinarisk höjdare. En underbar soppa toppad med creme fraiche,  parmesanost och en kvist rosmarin som skickar en ljuvlig doft till mig när jag smakar den första skeden. Till detta ett gott nybakat brytbröd och ett glas Retsina.  Jag lägger märke till något intressant med Retsinan denna gång. Olivsmaken i soppan och den traditionella kådasmaken i Retsina blanserar varandra så att Retsina plötsligt känns som ett ganska stillsamt vitt vin.   De du.

En kategori människor att akta sig för







När jag läser om människor i Sverige som på olika sätt far illa så brukar jag skriva ett inlägg om detta. Oftast är det myndigheter och, enligt min mening, inskränkta tjänstemän och politiker som ligger bakom. Idag har jag läst några upprörande ärenden men känner inte för att klaga och ondgöra mig specifikt över dessa fall.

Däremot hittade jag ett bra ordstäv som passar in på de människor som lämnar empatilådan hemma och slutar tänka när dom går till jobbet. Där är det nämligen så fiffigt ordnat att den som vill alltid kan hänvisa till lagar och regler, sluta tänka och helt ställa sig själv utanför verkligheten.
Så här lyder dessa rader;
- Hjärnan är ett fantastiskt organ. Den börjar arbeta så fort du vaknar på morgonen och slutar inte förrän du kommer till jobbet.

Oops, en medtrafikant

När man , som jag , bor på landet så besväras man sällan av tät eller störande trafik. När jag häromdagen åkte på en av mina långresor ner till postlådan så fick jag dock väja för en medtrafikant. I det ena hjulspåret på vår lilla väg så gick en igelkott. Så snart den blev uppmärksam på min framfart så sökte den skydd vid sidan av vägen. Jag stannade förstås för ett foto och en pratstund. En pratstund är på sin plats om det dyker upp en medtrafikant i dessa trakter. En medtrafikant som dessutom visar hänsyn och går åt sidan.


Efter mycket sökande med kameran hittade jag min medtrafikant och kunde föreviga den.


Visste du att en fullvuxen igelkott väger  600 gram, har 36 tänder och  5000 taggar?