Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 5 februari 2011

I väntans tider


Om du läst min blogg den senaste veckan så vet du att vi nödgats ta bort vår katt Buddha då han drabbades av en ögonsjukdom som ingen bot finns för. Vi har så klart direkt börjat fundera på en ny katt då det känns väldigt tomt efter Buddha. Det tycker även Nelson. Brittisk korthår har visat sig vara en ras som passar vår familj så därför har vi bestämt oss för en sådan kille.

Efter mycket sökande på nätet så hittade vi vår kille, Sigge, hos Katthagens katteri. Sigge ( se bilden ovan) är född den 5 december 2010 och vi får hämta honom i slutet på februari.

Kaliforniens gloria på sned

Arnold Schwarzenegger slutade inte på topp som guvernör i Kalifornien. Tvärtom är det på många områden en stat på fallrepet han lämnat efter sig.

Det är en stor skuta han styrt sedan 2003 då Kaliforniens BNP är den 6:e största om man sorterar in staten bland världens länder. Han har också gjort en hel den bra saker under sin guvernörstid. Inte minst har han varit drivande på miljöområdet.
Politik är dock ett område där det svänger snabbt och det är sällan man ges möjlighet att få sluta på topp.

Eftersom Arnold Schwarzenegger inte är född i USA, kan han enligt konstitutionen inte ställa upp i det amerikanska presidentvalet. Annars hade nog detta varit nästa steg i hans politiska karriär. Nu kanske han återkommer som The Terminator.