Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 13 november 2013

Skillnad på folk och folkNej, du blir inte renare av att bada i pengar.
Dags för en ny time out. Nu är det riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani( C) som misstänks för bedrägeri.  Hon är misstänkt för att skott sig på ett biståndsprojekt i Irak som hon ansvarat för. Fiffel bland förtroendevalda/anställda förekommer förstås som det kan göra hos oss vanliga dödliga. Skillnaden är dock att gemene man, s k vanligt folk, inte har möjligheten till time out. Varför ska då en person i förtroendeställning ges denna möjlighet. Argumentet att ingen annars skulle ta dessa jobb köper jag inte. Visst, Al- Sahlani är misstänkt , inte dömd. Dock tyder det på sällsynt dåligt omdöme att leda ett biståndsprojekt som  bl. a. innebär att hon överför  biståndspengar till sin pappas politiska parti i Irak. 

Härom dagen skrev jag ett inlägg om Bertil Rignäs, ordförande i IFK Göteborg och vd i det kommunala Bostadsbolaget i Göteborg. Hans fiffel med kvitton efter en tjänsteresa blev snabbt det Out! jag efterlyste då styrelsen för Bostadsbolaget nu givit honom sparken. Bra jobbat. Äntligen en styrelse som tar sitt ansvar och agerar. Som plåster på såren så utlöses Rignäs fallskärm på c:a 4 miljoner kronor.
Se där, ännu en företeelse som inte omfattar vanligt folk.