Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 april 2012

Annandag påsk

Idag tittade M&M förbi med Erik och Alice. Det blev lite trädgårdsarbete och efter det grillning ute, men måltiden åts inne då det var lite för bistert i luften.

Nelson älskar när han får många med på sin skogspromenad.

Erik och Alice har  kollat in Farmors verkstad.

 Eldningstunnan fick bl. a. svälja 2011 års julgran.

Sigge får en påskpuss av Nelson.

Farmor förbereder grillning med Erik och Alice.

Kycklingkorv, chorizo,  tomater och haloumiost lades på grillen. Som tillbehör blev det tabouleh, tzatziki och bönsallad.

Bra svensk film

Efter att ha låtit mig väl smaka av D:s goda påskbord så avslutade vi Påskdagen med att se den svenska filmen "Tysta leken" i regi av Görel Crona. 
Filmen handlar om tre kvinnor som ovetande om varandras existens får ärva ett mindre
gods i Västergötland av en kvinna vid namn Dolores.
Ingen av dem kände henne.
I huset bor en man, en kyrkvaktmästare. Han är inte särskilt meddelsam och vill vare sig ha de tre kvinnorna i huset eller hjälpa till att  bringa klarhet i vem Dolores var. 
Vem var Dolores? Vilka mörka hemligheter bar hon med sig  genom livet? Vad ville hon inte tala högt om? En mycket bra film.
Den här filmen blev oxå Per Oscarssons sista.
                                     Poster Tysta leken (2011)           

Påskdagens middag

Igår hade D snott ihop ett litet påskbord för oss två. Det bestod av ägghalvor med kaviar, sill, snittar av Kallaxlimpa med sill, norrländskt hembakt tunnbröd, oliver och rikligt med grönt. En himmelskt god svampomelett med de trattkantareller som D och Nelson plockade här i närheten i höstas. Till detta öl och snaps.Ett påskbord för två.