Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 november 2015

Höstdetaljer

När hösten kommer så brukar D fixa med vackra dekorationer lite här och var på tomten.

Höstdekorationer på trappan.
Nelson är känslig för förändringar. Så här på hösten kan det vara lite slirigt på morgonen och det gillar han inte när han ska hoppa in i Jeepen. Då får D plocka fram rampen och kanske oxå locka med några bitar älgkött inne i bilen. Såna godsaker kan han aldrig motstå och vips så är han på plats inne i Jeepen.


Ibland får D använda rampen
för att få in Nelson i Jeepen.


På kvällarna när vi t ex tittar på TV, vilket det blir mera av under den mörka årstiden,  så är alltid Nelson och Sigge med. Dom ligger alltid nära varandra och i samma position, vända mot eller från varandra. Detta med att de intar samma position tycker jag är särskilt intressant. Det kan inte bara vara slumpen.
Nelson och Sigge nära varandra, men på olika nivåer.
Nelson på golvet, Sigge på en fotpall.


En ytterligare höstdetalj ser du på bilden nedan, höstlöv på marken. Vi krattar eller blåser aldrig bort löven på våra gräsmattor utan de får ligga kvar och återgå som näring till jorden. Jag tror att det är bl. a. därför som vi har så fina gräsmattor

På bilden nedan ser du oxå  vinterrestaurangen Birdie nam nam för våra småfåglar och ekorrar. I år har D arrangerat den lite annorlunda vilket bl. a. innebär ett nytt fågelhus. Det ska tillkomma en julkärve vad det lider. Så snart allt var på plats kom  fåglarna och idag oxå den första ekorren.
Birdie nam nam har öppnat för säsongen.