Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 6 januari 2018

Nytt år - nya tankar

Där innanför grindarna vill vi bo .

Som väl är gör vi det.

Som du kanske kommer ihåg så skrev jag i ett inlägg i oktober i fjol att D och jag hade en arbetshypotes som syftade till att vi i oktober i år ska ha flyttat till lägenhet i Örebro. Detta då D i oktober i fjol fick diagnosen epilepsi och därför fick körförbud det närmaste året.


Nu när dryga tre månader förflutit så har vi hunnit med att testa hur det går att bo så här på landet utan att få köra bil. Det har gått över förväntan. Tack vare snälla barn, fantastiska grannar och i någon mån Länstrafiken så har  nödvändiga transporter och inköp kunnat genomföras. Noggrann planering krävs förstås, men det är vi sedan tidigare vana vid så det är inget som är besvärande. 

Som du förstår så har arbetshypotesen nu förändrats. Nu siktar vi på att bo kvar till oktober och då göra en utvärdering av det körkortlösa året. 
Det vi nu gör för att möjliggöra att bo kvar är att minska på antalet arbetsuppgifter för D. Den "Integöralista" som jag filar på för D innehåller bl. a. minskat odlande i trädgården, låta poolen ligga i träda, ej starta nya stora projekt etc.  I den mån tjänster finns att köpa så kommer vi att överväga det. 

Att transporter och inköp fungerar bra är förstås viktigt, men  viktigast för oss är att kunna fortsätta leva på Getingstorp. Att bo här är inte bara ett boende utan en livsstil. Varje dag så slås vi av något som vi kommer att sakna om vi skulle bo i lägenhet i Örebro. Lugnet, naturen, friheten och grannarna finns inte att få i stan och det som Örebro har att erbjuda som inte finns här ute på landet är inget som särskilt lockar oss.

Poolen får ligga i träda i sommar.
I sommar odlas bara tomater, gurka och 
basilika i växthuset. För övrigt blir det en 
plats för härliga måltider.

Måltider under det gamla äppelträdet blev det några i 
somras. Det blir flera kommande sommar.
Porten till växtriket.

Sigge njuter av sin trädgård där på bänken.

Mustigt grönt efter ett sommarregn.
Här bakas pizza i grillen.

Ljuvlig sommarblomning.
Mera sommarblomning.

Det känns som att vi kommer att fixa det här. Allra helst som motivation och vilja är på toppnivå. Och viktigast av allt, D och jag är helt överens om denna nya planering. En bra början på det nya året.Vi ser framtiden an med tillförsikt.
Sigge och Osborne gläds åt att matte och husse tänkt om.