Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 juni 2014

Helgfrukost

På lördagar och söndagar äter vi helgfrukost som innebär en lite förstärkt frukostvariant. Utöver vardagens kaffe, juice och youghurt med hemmagjord müsli så tillkommer kokt ägg och en toast med ost och hemmagjord marmelad. Jag brukar göra i ordning dessa frukostar, men nu när jag fått svårare att ta mig fram så delar D och jag på helgfrukostsysslan. Jag tar fram porslin, ett "finare" porslin på helgen, bröd och brödrost, fixar kaffe och kokar ägg medan D iordningställer frukosten, dukar och dukar av bordet. 

Jag kallar helgporslinet för "finare" då jag tycker att det är så. Inte för att det är ett finare porslin. En smaksak som så mycket annat. Jag vill så långt det är möjligt vara delaktig i den helgfrukosttradition vi skapat och ett bra sätt är då att vi fördelar sysslorna på lämpligt sätt. På bilden nedan ser du hur vår helgfrukost kan te sig.

Helgfrukost på Getingstorp med en
härlig sommarbukett på bordet.
 Dagens frukost förstärkt med melon.