Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 14 februari 2010

Svininfluensan , en bluff ?

Ja, frågan om svininfluensan var en bluff synes berättigad. Det bidde inte mycket av det som tidvis utmålades som en nationell katastrof. Vaccinationshysterin, hysterisk p g a dålig skötsel, och biverkningarna av vaccinet skapade säkert mera problem för befolkningen än vad svininfluensan gjorde.

De enda som hade något att vinna på att försöka framställa en kommande katastrof var väl det / de läkemedelsföretag som tillverkade vaccinet. För dom och deras allierade var detta säkert en lysande affär. Ett exempel på hur man med effektiv lobbying kan blåsa sin omgivning.

Johan Röjler lever upp till OS-devisen

Johan Röjler blev juniorvärldsmästare år 2000. Hans främsta meriter i seniorsammanhang är en niondeplats i allround-VM 2003, en sjätteplats i allround-EM 2006 och en VM-silvermedalj på lagtempo 2009.
Det här är Johan Röjlers tredje OS. Senast, 2006 i Turin,var hans resultat : 10:a på 10.000 meter, 12:a på 5000 meter och 33:a på 1500 meter.

Igår siktade han på en topptioplacering och blev 21:a. Det ger förstås inga rubriker.
Dock omskrivs hans bruna tunga som han får av att dricka smoothies med spenat. Karl Alfred-effekten verkar dock utebli.

Han lever onekligen upp till OS-devisen " Det viktigaste är inte att vinna, utan att kämpa väl". I vart fall den första delen.

Finns inga unga löften som i stället kunde få delta för att skaffa värdefull OS-rutin. OS är ju inte vilken tävling som helst även om Johan Röjler twittrar följande:
-OS, SM eller DM. Samma sak. Kör rakt fram o sen första till vänster.
OS är definitivt ingen tävling för de som för länge sedan passerat zenit i sin karriär.