Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 2 december 2011

Forza Italia

Denna artikel ger en inblick i det italienska rättsväsendet. Då förstår jag ännu bättre att Italien är "nästa land till rakning".

Ny rekryteringsmetod

Söker du jobb hos den Brittiska underrättelsetjänsten så räcker det inte med personlig lämplighet och en imponerande CV. Nej, för att över huvud taget få möjlighet att söka jobbet så ska du först knäcka en kod.

Ett till synes meningslöst rutnät av 160 par av bokstäver och siffror ska avkodas inom sju timmar och sedan ska du korrekt identifiera ett hemligt ord.

Koden är väl inte alltför lättknäckt men ändå möjlig att lösa eftersom 50 av de 8000 som försökt har lyckats. De intressantaste rekryteringsobjekten tycker jag är de 10 som knäckt koden men ändå inte sökt jobbet.

Jag undrar vilken inverkan detta nyskapande rekryteringssätt kan ha på andra branscher. Har du nån idé?

Gävlebocken nedbrunnen för 28:e gången

Ett knappt dygn, sedan var Gävlebockens saga all även detta år.

Gävlebocken som funnits sedan 1966 skulle i år skyddats av ett istäcke men den varma väderleken satte stopp för denna åtgärd.