Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 24 juli 2010

Rätt OK att få sparken som befordrad hjälte

Det svänger i branschen kan man säga om turerna kring den amerikanske generalen Stanley McChrystal som fick sparken av president Obama men som ändå fick en hjältes avsked och pensionerades som befordrad till 4-stjärnig general. Jag har faktiskt lite svårt att förstå turerna men jag behöver heller inte förstå. Skönt är väl det.

McChrystals insats i Afghanistan kommenterades på följande sätt:
- Han lade grunden för vår slutliga seger.
Vilken seger?

Stenålderssex

Större pjäs krävs inte för att skapa världssensation. Vid utgrävningar vid Motala ström har ett dildoliknnde föremål hittats, daterat till äldre stenåldern. Mera behövs inte för att Riksantikvarieämbetet plötsligt ska bli nerringt.
"Redan dom gamla grekerna " är ju ett talesätt. Nu får vi lägga till, "redan på den äldre stenåldern" osv

Järnlady, stålmormor, pantertant.

Merlene Ottey, sprinterstjärnan från Jamaica som numera är slovensk medborgare är uttagen i Sloveniens lag på 4x100 meter till friidrotts-EM. Vad är då märkligt med detta? Jo, att hon nyligen fyllt 50 år. Var hittar hon motivationen att fortsätta?
Kanske att hon ständigt slår nya rekord då hon ju alltid kommer att vara snabbast i sin åldersgrupp. Oaktat vad som driver henne så tycker jag att det är imponerande att som 50-åring ha kvalificerat sig för detagande i ett internationellt mästerskap i friidrott, dessutom som sprinter.