Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 10 oktober 2012

Grattis "Steve reflekterar"!


Idag är det fyra år sedan jag började blogga. Fyra oerhört händelserika år som i stort sammanfaller med vår flytt hit ut på landet till vårt älskade Getingstorp. Ofta sägs "oj, vad tiden går" med meningen att tiden rusar ifrån oss utan att vi hinner med. Jag känner dock mera för att säga "oj, vad mycket som hänt och som jag/vi hunnit med under dessa fyra år". Att  vi dessutom är nöjda med allt som hänt och tycker att allt har blivit till det bättre gör förstås titten i backspegeln ännu angenämare.
För mig har bloggen varit särskilt viktig då jag jobbar hemifrån och av andra skäl tillbringar all min tid här hemma. Trots det har jag tack vare bloggen kunnat följa med och delta i samhällsdebatten. Både stimulerande och utvecklande för mig som person.
Särskilt roligt är förstås alla de bloggvänner jag fått där de bloggar jag läser på olika sätt bidrar till att  vidga mina vyer. Jag får dagligen lära mig nåt nytt om främmande länder och kulturer genom de utlandsboende svenskars bloggar  jag läser. En ständigt pågående påfyllning av min kunskapsbank. Sånt kan jag inte tacka nej till. Trots att jag aldrig personligen träffat någon av mina bloggvänner så tycker jag att jag känner dessa personer. Bara det.
Har jag då aldrig ledsnat på bloggandet? Jo visst, det går upp och ner och i somras hade jag en svacka då jag övervägde att sluta men den var snabbt övergående. Jag saknade bloggandet för mycket för att kunna sluta så det stannade vid ett kortare avbrott. Det torde innebära att jag hänger i ytterligare några år.

Uppdatering av föregående inläggJag ser att AIK nu portat Bo Hansson från pressläktaren för resten av säsongen.

Debatten om denna händelse går vidare. En fundering jag då har är om jag tillhör en generation som "fastnat" i vad som var ok att säga under min uppväxttid men som idag uppfattas som och oxå är helt olämpligt. Jag kom i det sammanhanget att tänka på ett tidigare inlägg jag skrivit där jag relaterade till en annons från 1953 i min dåvarande hemortstidning Nya Norrland. Där annonserades följande attraktion vid det årets Midsommar firande i Junsele: TROPICAL NEGER SHOW -manliga och kvinnliga negrer direkt från Afrika och för första gången i Skandinavien. När jag skriver dessa rader så känner jag ett obehag och är glad för att utvecklingen gått framåt. Jag vidhåller dock att det är skillnad på obetänksamhet och rasism.