Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 19 december 2015

Torkan håller i sig

Förr i tiden var det vedspis som gällde på Getingstorp.
Nu är den en charmig detalj, men vi använder den
rätt ofta vintertid. För såväl mys, värme
som matlagning.
Ja, bloggtorkan alltså. Jag ska ändå försöka skriva om nåt annat än vädret. Det får bli några rader om planerade inlägg. Ja, så gripen är jag av bloggandet så att jag nu ska försöka ha inlägg på lager så att torkan inte blir total när torrperioderna kommer.

D och jag har så smått börjat forska på våra hemtrakter och då fram för allt på Getingstorp. Det kom sig av att D började på en studiecirkel för en tid sedan. Jag blev oxå intresserad när hon berättade för mig om denna. Vi har därför köpt ett abonnemang av Riksarkivet för att kunna bedriva lite egen forskning. Vi är särskilt intresserade att hitta historiska fakta om vårt Getingstorp.


Det är lite snårigt att hitta bland alla arkiv, men samtidigt oerhört fascinerande så det är lätt att fastna framför datorn i sitt sökande. När vi följt serien "Det sitter i väggarna" på SVT 1 så har vi blivit än mera intresserade och fascinerade av vad som står att finna i arkiven.

Vad har då detta med bloggandet att göra? Jo, det är förstås så att när jag får napp i mitt historiska fiske så är det högst troligt att jag kommer att skriva om detta på bloggen. Spännande! Det tycker i alla fall jag.

Nu måste jag sluta för att lägga sista handen vid dagens V75-system.